Du har blivit utloggad. Vänligen logga in igen.

Vi har precis bytt sida under de senaste dagarna. Upptäcker du något fel så kontakta oss via MAIL

Vårt team

Vårt team

Lovisia Ryding, VD

Lovisia Ryding, VD. Lovisa är legitimerad biomedicinsk analytiker och initiativtagare till Blodkollen Sverige AB. Lovisa har examina (Bachelor of Medical Science) med huvudområde inom biomedicinsk laboratorievetenskap från Karolinska Institutet och har, med uppdragsgivare både från Karolinska Universitetssjukhuset och från Mittuniversitetet i Östersund, arbetat med muskelforskning på hög nivå. Lovisa har tränat hårt i över 20 år och har under dessa år även gått ett antal utbildningar inom området.

Kontaktinformation: [email protected] eller 0705-229787

"På Blodkollen är vi upplysande och ser oss som steget innan primärvården. Genom att ha med sig ett kvitto på hur man mår redan vid första läkarbesöket kan man skynda på processen avsevärt. Och många gånger behöver man inte gå till doktorn alls, till exempel om det visar sig att man har brist på något ämne och behöver tillskott. Blodkollen kan därmed också vara ett sätt att minska belastningen på primärvården."

Håkan Rundqvist

Håkan Rundqvist är träningsfysiolog (PhD fysiologi) som har stor nyfikenhet på idrottsfysiologiska frågeställningar. Han forskar, undervisar och föreläser på Karolinska Institutet, bland annat för näringsfysiologer, biomedicinska analytiker, sjuksköterskor men framförallt på avancerade träningskurser inom fysioterapeutprogrammet. Håkan föreläser även på PT-utbildningar inom Stockholmsområdet, forskar kring hur högintensiv fysisk träning påverkas av exempelvis nutrition, genetik, kön, typ av fysisk aktivitet och sjukdom.

"Blodanalyser är inte bara ett verktyg inom sjukvården för att detektera sjukdom. Inom idrottsvärlden har man i flera år använt blodanalyser för att styra, kontrollera och utvärdera prestationsförmåga. Dessa blodanalyser har oftast gjorts på idrottare inom elitklubbar. Kunskapen kring sambanden mellan idrott, prestation, kost och hälsoeffekter har vuxit de senaste åren och inte bara hos eliten utan även hos den tränande medelsvensson. Idag är det oftast tillgängligheten och kunskapen kring blodprov som är begränsande."

Vi samarbetar med MediCheck där du enkelt och snabbt kontakt med en specialistläkare som kan och förstår dina medicinska besvär. Läs mer om MediCheck Här