Senaste från oss

Här kan du läsa våra senaste inlägg som handlar om bland annat kropp och hälsa

Blodanalyser optimerar smärtpatienters hälsa

Nyheter | Blodanalyser optimerar smärtpatienters hälsa

2019-09-09

”Många patienter kommer till mig med komplexa problem. Förutom smärta söker de för yrsel, illamående, huvudvärk/migrän, domningar, krypningar och diverse andra neurologiska besvär.  Det berättar Vesa Jämsä, som på sin kiropraktik-mottagning erbjuder ett helhetskoncept, innehållande såväl blodanalyser som kost- och livsstilsråd.  

Minskad sjukfrånvaro vid endometrios – fokus för ny patientstudie

Nyheter | Minskad sjukfrånvaro vid endometrios – fokus för ny patientstudie

2019-01-21

Endometrios är en sjukdom som innebär att livmoderslemhinnan växer utanför livmodern. Ungefär var tionde kvinna drabbas av diagnosen och många får problem med långvarig smärta som behandlas med morfinpreparat. Dessa preparat kan i sin tur skapa beroende och leda till långa perioder av sjukskrivning. I en ny studie på Akademiska sjukhuset prövas mer aktiva rehabiliteringsinsatser för att möjliggöra för fler att komma tillbaka i arbete.

Valfria blodanalyser dämpar oro för folksjukdomar

Nyheter | Valfria blodanalyser dämpar oro för folksjukdomar

2018-10-26

Allt fler människor vill ha proaktiv koll på sina blodvärden och därmed sin allmänhälsa. Detta för att undvika att i framtiden drabbas av folksjukdomar genom att i tid få råd kring eventuella avvikelser. ”Många gånger räcker det med kost- eller livsstilsförändringar, vilket dämpar oro hos våra användare och motiverar dem till att ta kontroll över sin hälsa”, berättar Lovisa Ryding, pionjär inom området blodanalyser online genom e-tjänsten Blodkollen.

Kan vi skylla all viktuppgång på hypotyreos?

Nyheter | Kan vi skylla all viktuppgång på hypotyreos?

2018-09-20

Att ha drabbats av sköldkörteldiagnosen hypotyreos kan vara nog så tufft med symtom som värk, minnessvårigheter, enorm trötthet och allt för ofta viktproblem. De flesta går upp oförklarligt i vikt men de finns även de som bara går ner i vikt. Men kan vi själva påverka på något sätt?

Koll på blodvärden hjälpte Sofi till comeback

Träning | Koll på blodvärden hjälpte Sofi till comeback

2018-08-02

Sveriges spjuthopp Sofi Flink vann JVM-guld 2012 och gick till final i VM året efter. Sedan började skadorna komma. Men genom täta kontroller av viktiga blodvärden i samarbete med Blodkollen och halverad träningsdos är hon nu tillbaka på allvar igen. Detta efter flera år av kamp med bland annat en svår axelskada. 

Proaktiv hälsa genom valfria blodanalyser

Nyheter | Proaktiv hälsa genom valfria blodanalyser

2018-05-15

Trots oro för hälsan kontrollerar många inte sina viktiga blodvärden. Problemet är tillgängligheten. ”Här har vi en av flera fördelar med en proaktiv e-hälsotjänst som Blodkollen, där man själv kan beställa de blodanalyser man vill ha svar på”, säger överläkaren och tv-profilen Stefan Branth.  

Drycken som håller ditt blodsocker i schack

Kost | Drycken som håller ditt blodsocker i schack

2018-05-03

Små mängder krom och fem olika aminosyror utspädda i vatten före maten kan vara väldigt hälsosamt. Blandningen dämpar nämligen den stegring av blodsocker som uppstår när man äter. Nu hoppas forskare vid Lunds universitet att drycken – som smakar som vanligt mineralvatten
– ska kunna konkurrera med läskedrycker och smaksatt bordsvatten.