Vi nås snabbast via mail [email protected]
Vid sköldkörtelsjukdom kan det förekomma olika näringsbrister då problem med matsmältningen ofta uppstår till följd av den försämrade ämnesomsättningen. Detta kan medföra både sänkta nivåer av magsyra och en störd matsmältning vilket försvårar upptaget av olika näringsämnen.
Brist av vitamin B12 och B9 är ofta kopplat till en sänkt ämnesomsättning. Vitamin B12 och B9 hjälper till vid nybildningen av celler i hela kroppen och därför kan brister i princip ge symtom från vilket organ som helst.
Låga värden av natrium kan indikera sviktande binjurar, vilket även förhöjt kalium kan göra. Vid sviktande funktion i binjurebarken kan ditt S-TSH vara högt och fritt-T4 normalt.
CK (kreatinkinas) är förknippat med hypotyreos, muskelsmärta och/eller muskelsvaghet – vilket är vanliga symtom vid hypotyreos.
Ferritin belyser vårt förråd av järn. Järn är nödvändigt för omvandlingen av fenylanalin till tyrosin och omvandlingen kan minska kraftigt vid järnbrist
Calcium- förhöjda värden kan ge psykiatriska symtom som trötthetskänsla, depression, oro, irritabilitet, koncentrationssvårigheter och psykos men också neuromuskulära och reumatiska symtom, magbesvär, högt blodtryck. För att kunna ta upp Calcium behövs Magnesium och D-vitamin samt saltsyra i magsäcken.
Magnesium- sänker inflammationer och stressnivå, bidrar till bildandet av saltsyra som behövs till matsmältningen. Magnesium är en oerhört viktig mineral som bland annat minskar risken för depression, diabetes och benskörhet
D-vitamin- låga nivåer kan orsaka trötthet, depressiva besvär
Vid eventuella avvikelser hänvisar vi dig till din läkare.