Du har blivit utloggad. Vänligen logga in igen.

Vi har precis bytt sida under de senaste dagarna. Upptäcker du något fel så kontakta oss via MAIL

Sköldkörtelkollen Autoimmunitet

I detta paket tittar vi på sköldkörtelns funktion och på eventuell autoimmunitet.

Det autoimmuna sköldkörtelpaketet innehåller fem analyser.
Sköldkörteln styr vår ämnesomsättning och regleras av ett flertal hormon som måste samspela korrekt för att kroppens alla celler ska få den energi som krävs för att fungera. 

Om hormonbildningen minskar blir resultatet en låg ämnesomsättning vilket medför att kroppen och alla dess funktioner går på sparlåga. Om sköldkörteln i stället tillverkar för mycket hormon blir ämnesomsättningen hög, vilket innebär att kroppen istället går på högvarv och bränner ut sig.
Vanligaste orsaken att sköldkörteln sviktar är på grund av att vårt immunsystem felaktigt angriper sköldkörtelns celler och förstör dem, en så kallad autoimmun reaktion. Beroende av vilka celler kroppen angriper så ökar/minskar hormonproduktionen.
Vid dessa autoimmuna reaktioner bildas antikroppar vilka kan detekteras och vi tittar i detta paket på både på TPO och TRAK.

Genom att klicka på varje värde kan du läsa mer om de ingående analyserna.

Saknar du någon speciell analys i paketet går det att lägga till i kassan genom att klicka på "lägg till fler blodprov". Du får där tillgång till hela vårt sortiment1. av analyser.

1. Mer ovanliga analyser finns inte på alla laboratorier i landet

Vid eventuella avvikelser hänvisar vi dig till din läkare.

Sköldkörtelkollen Autoimmunitet Placeholder

Innan du tar provet

Viktigt inför din provtagning

  • Ta med Giltig Legitimation

Medicinering

  • Om du äter Levaxin ska detta inte tas på dagen för din provtagning
  • Stora mängder av Biotin (vitamin B7) kan påverka resultatet varför du bör avstå från detta några dagar innan din provtagning