Vi har precis bytt sida under de senaste dagarna. Upptäcker du något fel så kontakta oss via MAIL

2HEALs Stora Sköldkörtelpaket

I detta paket tittar vi på sköldkörtelns funktion och, av denna beroende komponenter. Hur ser din ämnesomsättning ut Samt om antikroppar finns.

Det lilla sköldkörtelpaketet innehåller fyra analyser.
Hypofysen i hjärnan och sköldkörteln på halsens framsida står i ständig återkopplingsfas tillvarandra för att tillgodose kroppens behov av sköldkörtelhormon.För att det ska vara balans i kroppens ämnesomsättning måste sköldkörtelhormonerna produceras i lagom mängd vilket regleras av hypofyshormonet TSH (tyroideastimulerande hormon).
Observera här att TSH är ett hypofyshormon till skillnad ifrån sköldkörtelhormonerna T3 och T4. Vi ser även om eventuella besvär beror på autoimmunitet.

  1. Om sköldkörteln producerar allt för mycket sköldkörtelhormoner går kroppen på övervarv, med bl.a. snabb puls, svettningar, ökad aptit, viktnedgång, darrningar och dålig sömn som följd.
  2. Om produktionen av sköldkörtelhormoner istället är dålig går kroppen på sparlåga och symptomen kan då vara t.ex. frusenhet, trötthet, viktuppgång, håravfall och förstoppning.

Genom att klicka på varje värde kan du läsa mer om de ingående analyserna.

Saknar du någon speciell analys i paketet går det att lägga till i kassan genom att klicka på "lägg till fler blodprov". Du får där tillgång till hela vårt sortiment1. av analyser.

1. Mer ovanliga analyser finns inte på alla laboratorier i landet

Vid eventuella avvikelser hänvisar vi dig till din läkare.

2HEALs Stora Sköldkörtelpaket Placeholder

Innan du tar provet

Viktigt inför din provtagning

  • Ta med Giltig Legitimation

Medicinering

  • Om du äter Levaxin ska detta inte tas på dagen för din provtagning
  • Stora mängder av Biotin (vitamin B7) kan påverka resultatet varför du bör avstå från detta några dagar innan din provtagning